DURSUNBEY YOLU, AKP'Yİ BİTİRİR!”

  DURSUNBEY YOLU, AKP

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir - Kütahya karayolunun yılan hikâyesine döndüğünü söyledi ve Dursunbey'in ölüm virajına dönen yolu bitmezse, Dursunbey AKP'yi bitirir” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir - Kütahya karayolunun yılan hikâyesine döndüğünü söyledi ve “Dursunbey’in ölüm virajına dönen yolu bitmezse, Dursunbey AKP’yi bitirir” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir - Kütahya karayolunun Dada ve Naipler Köyleri Mevkilerinde bulunan ve çok sayıda ölümlü kazaların yaşandığı tehlikeli virajlarla ilgili halen bir çalışma başlatılmaması, uzun süren yol çalışmaları da yılan hikâyesine döndüğünü söyledi.

2014 yılında da bu tehlikeli virajlar ile ilgili bir çalışma yapılmayacağı bilgisini aldıklarını söyleyen Dursunbeyliler, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’ya iletip konuyu Meclis’te gündeme getirerek AKP hükümetini göreve davet etmesini istediler.

“Balıkesir-Kütahya yolu bir yılan hikâyesine döndüğünü, bir ölüm yolu hâline geldiğini, Balıkesir-Dursunbey arasındaki Dada ve Naipler Köyleri Mevkilerinde bulunan çok sayıda ölümlü kazalar yaşandığını açıklayan Milletvekili Namık Havutça, “Nitekim son olarak da Ekim ayında Balıkesir-Kütahya arasında 2 ölümlü kaza yaşandı. Dursunbey’in ölüm virajına dönen yolu bitmezse, Dursunbey AKP’yi bitirir” dedi.

Balıkesirliler, Kütahyalılar, Dursunbeyliler’in bu yolun bir an önce bitirilerek hizmete açılmasını istediklerini ifade eden Milletvekili Havutça, 2010 yılında başlayan yol çalışmaları kaplumbağa hızıyla gittiğini ‘Bizi bu ızdıraptan ne zaman kurtaracaksınız? Yolumuz ne zaman olacak?” diye soran Balıkesirliler, Kütahyalılar, Dursunbeyliler adına sorunu TBMM’ne taşıdığını söyledi.

Bu kazalar sonrası Dursunbeylilerin Ağustos ayında yolu kapatarak ‘Yol Kapatma Eylemi’ yaptıklarını ve yetkililerin söz verilmesi üzerine eylem sona erdirilmişti açıklamasını yapan Havutça, “Hükümet yetkililerini sorumluluk almaya ve müdahale etmeye davet ediyorum” dedi ve bu yolun biran önce bitirilmesini istedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı